Når transformationsarkitekturskaber overskrifter

Et guldtag er det dog ikke – men flot og specielt ser det ud. Ekstra Bladet og Aarhus Stiftstidende var blandt de medier, der indarbejdede historien om ”guldtaget i Aarhus midtby” i deres newsfeed i september 2018.

Vores løsning indenfor transformationsarkitektur ved rutebilstationen i Aarhus C har fået stor opmærksomhed, da vi i forbindelse en renovering af ejendommen i samarbejde med stadsarkitekten og bygningens ejer valgte et atypisk materiale til tagbelægning.
Materialet tombak er en messinglegering, der primært består af kobber og zink. Tombak kan her i første omgang ligne guld og giver bygningen et markant løft i forhold til det tidligere tag.

Med tiden vil taget blive mere brunligt og kobberfarvet, og dermed vil bygningen igen ”falde passende til” med omgivelserne.

Se hele artiklen fra ekstrabladet her …

Se hele artiklen fra Stiftidene her …

Århus Guldbelagt tag arkitekter

En renovering i Aarhus midtby får lige nu stor opmærksomhed fra forbigående ved Aarhus Rutebilstation.

- Lige nu ser det voldsomt ud, og vi får mange kommentarer på det, lyder det fra Steen Fredborg, ejer af HFE Ejendomme, der står for renoveringen. Han har i selskab med stadsarkitekten i Aarhus Kommune og arkitektfirmaet Gudnitz valgt materialet tombak, som er en messinglegering, der primært består af kobber og zink.